100% eco

За нас

За нас

Мисия:

Нашата мисия е да преоткрием магическите лечебни сили на природата, като Ви предлагаме традиционни български билкови лекарства, използвани от нашите предци през вековете, за да лекуват тялото и душата.

Защо правим това, което правим:

Докато се опитваме да отговорим на изискванията на нашия забързан живот, ние неусетно се дистанцираме от природата, красотата и и това, което тя ни предлага. Ние, екипът на Bulgar Herbs, сме вдъхновени от магическите лечебни качества на природата, които дълго време са били проучвани от нашите предци. Имаме удоволствието да Ви предложим нашите изцяло БЪЛГАРСКИ билкови рецепти, използвани през вековете, за да помогнат за лечението и облекчаването на различни здравословни състояния и заболявания.

Любопитно е да знаем ... ..?

България е земя, естествено богата на билки и растения, използвани както за медицината така и в приготвянето на храната. Страната ни е един от най-големите износители на билки използвани за лечение, козметика и др. След като икономиката на страната нараства след падането на комунизма, нейната динамика оказва натиск върху традиционния начин на живот. Използването на билки се корени в местната нагласа. Млади и стари все още се доверяват на силата на тези естествени средства над конвенционалната медицина.

По време на комунистическия режим, на  хората им разрешават само събирането на малки количества билки за продажба в местните пазари и за лична употреба. Билките не са били събирани в такъв голям мащаб, колкото са днес. Развитието на приватизацията, която стимулира растежа на растителната промишленост и редица билкови фирми отворят в цялата страна. Високата безработица в момента означава, че е имало излишък от неквалифицирана работна ръка, която е на разположение да бъдат използвани в брането и събирането на билки.

От влизането на България в ЕС, бяха наложени по-строги правила за производителите на билки в цялата страна. ЕС и българското правителство помагат да се осигурят средства за насърчаване на биологичното земеделие. 90% от всички органични храни, включително билки и подправки, произведени в България, се изнася в развитите страни. Твърди се, че при правилна екслоатация на билковото ни богатство, 1/4 от населението на България, може да се издържа от билковия сектор!

Какво правим:

Ние произвеждаме добавки, направени от билки диворастящи във височините на някои от най-екологично чистите райони в България: Родопите, Рила и Пирин. Те са 100% изчистени от изкуствени вещества. Нашите добавки се използват за лечение на различни заболявания и състояния:

• висок холестерол

• ниско и високо кръвно налягане

• стрес или пристъпи на паника

• диабет

• проблеми с теглото

• умора на метала или други психични разстройства

• импотентност

• кашлица и простуда

• хормонални дисбаланси

• заболявания, свързани с бъбреците и простатата

• хемороиди

• запек и много други.

Ние предоставяменатурални продукти с най-високо качество на съставки, които са екологично, животински и лоялната търговия с приятелски.

Как го правим:

Фирмата Булгар Хърбс има изградена мрежа за закупуване на билки от най-екологичните райони в България. Билките, които ние използваме за производството не се обработват. Те растат диви без човешка намеса. Тези билки се берат и се събират и след това се транспортират до центъра за производство. Там, билките минават през един естествен процес. Те се сушат, превръщат се в прах и се слепват под формата на таблетки, като се използва вещество, наречено инулин. Инулинът е разтворим диетична фибра извлечена от корените на цикория.