100% eco

Сушена Манатарка - Фино Смляна - Крафт плик 100 грама

(5 от 35 ревюта)
Цена: 9.99 лв
ПОРЪЧАЙ ПО ТЕЛЕФОНА
09:00 - 18:00 от Понеделник до Петък

Описание

Сушена Манатарка - Финно Смляна - 100 грама

Натурален продукт от диворастяща Манатарка, сушена и финно смляна под строг контрол в нашия цех.

Използва се за подсилване на вкусовете на Вашите гозби.

Използвайте в Спагети, Задушено месо, Всички видове ризото, Пици, Супи и Салати

Подходящ за Вашия ресторант и за Вашата домашна кухня!

Гарантирано качество!

Манатарката се среща в широколистни и иглолистни гори, както в планините така и равнините. Според специфичните климатични условия тя може да бъде събирана от май до ноември.

Това е една от най-търсените и събирани гъби в България поради отличните си

вкусови качества и висока хранителна стойност.Гъба богата  на “бързи” въглехидрати, мазнини, минерали, витамини и фибри.

Състав на манатарките:

Манатарката съдържа до 35% пълноценен протеин, който включва глутамин, аргинин, левцин и тирозин. В нея има голямо количество витамин РР и никотинова киселина, различни микро- и макроелементи. С консумация на манатарката тялото се снабдява с витамини от В-групата, витамин С, витамин Е и витамин D.

100 г манатарки съдържат 26 калории, 1.6 г въглехидрати, 0.7 г мазнини, 3.3 г белтъчини.

Също е една от тези гъби, който съдържат най-голям брой аминокиселини, така че е много подходяща за вегетарианските диети като заместител на месо.

Витамините и веществата в манатарките ги правят много ценна част от здравословното хранене. Вътрешността на тези гъби се усвоява много добре от

стомашно-чревния тракт ,поглъща токсините и ги отстранява от организма.

Сухите гъби запазват висока концентрация на растителен протеин, въпреки че се абсорбират по-зле от животинските протеини. 1 кг сушени гъби съдържа 2 пъти повече протеин от телешкото месо. Калоричното съдържание на гъбите в суха форма е по-високо от това на пресните. Това се дължи на факта, че съставът на гъбата съдържа повече от 90% вода, която се изпарява по време на процеса на сушене

Въвеждайки сушени гъби в диетата си, можете да се предпазите от сърдечни заболявания, да подкрепите имунната система, да поддържате нормалното функциониране на нервната система, да подобрите състоянието на ноктите и косата, да забравите за преждевременните бръчки. Този продукт също помага за премахване на холестерола от организма и контролира метаболизма.

Сушените  манатарки имат много дълга годност. Тя е от 1 до 3 години при правилно съхранение.


Ревюта (0 ревюта) Добави ревю