100% eco

Биотин 10 000mcg капсули - регулира теглото, заздравява косата и ноктите - 60 таблетки

(5 от 20 ревюта)
Цена: 17.95 лв
ПОРЪЧАЙ ПО ТЕЛЕФОНА
09:00 - 18:00 от Понеделник до Петък

Описание

Част от семейството на Витамин В, Биотинът, известен още като Витамин В7, има важна роля в организма. Дефицитът му може да стане причина за забавяне на метаболизма, изтъняване на косата и ноктите, поява на обриви около очите, носа и устата. Недостигът му е и предпоставка за депресия, тревожност и липса на концентрация.

Какви са ролите на Биотина?Засилва метаболизма
- Той подпомага производството на енергия и поддържа редица ензими, участващи в метаболизма на въглехидратите, мазнините и протеините. Когато нивата му в организма са ниски, метаболизмът се забавя, което пък е предпоставка за увеличаване на теглото. Добавката помага за сваляне на излишните килограми по естествен начин.

Заздравява косата и ноктите
- Биотинът се грижи за здравето на косата и ноктите. Липсата му води до косопад и чупливи нокти. Приемът на добавката стимулира растежа на косата и заздравява ноктите. Може да се приема и от хора с нормални нива на биотин.

Подобрява здравето на кожата
- Дефицитът на биотин може да доведе до различни кожни проблеми, включително обриви, акне, псориазис, дерматит и цялостен сърбеж.

Регулира кръвната захар
- Тъй като биотинът участва активно в разграждането на въглехидратите, той до голяма степен е отговорен за поддържането на кръвната захар в норма. Добавката е подходяща за хора, които страдат от диабет.

Облекчава симптомите на множествена склероза
– Биотинът може да облекчи и някои от симптомите на множествена склероза, в това число подобряване на зрението и намаляване на частичната парализа.


Състав на капсулите:


Микрокристална целулоза, D-биотин, дикалциев фосфат, магнезиев стеарат.


Дозировка и странични действия:


Една таблетка дневно е достатъчна за набавяне на необходимото количество биотин. Тъй като той е водоратворим витамин, т.е. излишното количество се изхвърля чрез урината, е важно да бъде приеман ежедневно. Абсолютно безопасен. Може да се приема от бременни жени, след консултация с лекар.

Ревюта (0 ревюта) Добави ревю