100% eco

Захарта увеличава риска от депресия

Трудно е да избягваме похапването на сладкиши, особено когато се борим със стрес и тревожност. В такива състояния обаче вместо да ни успокои, приемът на допълнително количество захар изостря проблема. Това е така, защото приливът на преработена захар, кара тялото да работи усилено, за да усвои излишната глюкоза. Това повлиява на емоциите ни, ставаме раздразнителни и е много по-лесно да бъде премината границата в която изпадаме в депресия.

Връзката между захарта и депресията е анализирана от няколко проучвания, които са установили, че хората, приемащи по 67 и повече грама захар всеки ден са с 23% по-склонни да развият клинична депресия в рамките на следващите пет години. Да се откажем обаче напълно от захарта е грешка. За да не поставяме организма си в състояние на излишен стрес, просто забравяме за сладките газирани напитки, а сладкишите заменяме с плодове. Черният шоколад също е добра алтернатива. Доказано е, че флаванолите, метилксантините и полифенолите, които се намират в тъмния шоколад, спомагат за повишаване на настроението, понижаване на тревожността и борба с възпалението.

Стресът, безпокойство, тревожността, паническите атаки и депресиите могат да бъдат преодолени и с помощта на някои билки. Сред лековитите растения, които стабилизират нервната система по естествен начин са лайка, мента, маточина, жълт кантарион и др. Ежедневният прием на чай от тези треви намалява вероятността от развитие на депресия няколко пъти. Билките могат да бъдат приемани и под формата на таблетки. С доказана ефективност и без никакви странични действия са българските добавки, създадени от 100% екологично чисти билки „Невролакс“. Продуктът на Bulgar Herbs се прилага с успех и при лечението на невроза, апатия, епилепсия, безсъние и други заболявания на нервната система.

Още за „Невролакс“ и неговите ползи, вижте ТУК