100% eco

Спорт и здрави стави: Кои упражнения са подходящи при артрит?

Много хора, страдащи от артрит се притесняват,че спортът би влошил симптомите и засилил болката им. Това категорично не е така. Медицинските изследователи не са открили връзка между упражненията и ускоряване развитието на артрита. Напротив – доказателствата сочат, че пациентите, които имат редовна физическа активност запазват или възстановяват обхвата на движение и гъвкавост, увеличават мускулната сила и издръжливост и не на последно място – подобряват здравето си, намалявайки риска от негативните последици, свързани със заседналия начин на живот.

Сред спортните занимания, които се препоръчват при страдащи от артрит са аеробните упражнения с нисък интензитет, както и силовите тренировки. Тук правим уточнението, че става въпрос за леки и прости упражнения с вдигане на тежести, които имат за цел да помогнат на ставите да запазят силата и гъвкавостта си. Бягане, колоездене и плуване са други варианти, които помага за подобряване на физическото състояние, както и за овладяване на болката. Всички тези упражнения работят в полза здравето на ставите. Те обаче трябва да се практикуват умерено. Винаги се започва с леки упражнения и постепенно се надгражда интензитета им. Полезни за ставите, а и за цялостното здраве, са и разходките сред природата.

Положително въздействие върху артрита и качеството на живот оказват и някои български билки. Сред лечебните растения, които подпомагат работата на опорно-двигателния апарат са жълт кантарион, брезови и малинови листа, люти чушки, трицветна теменуга и др. Събрани в био добавките „Хербабоунс“, тези лековити растения засилват действието си и помагат за облекчаване на неразположенията, причинени от артрита.

Освен за облекчаване на болката и възстановяване обхвата на движение при артрит, „Хербабоунс“ се прилага с успех и в лечението на други възпаления на ставите, неврите мускулите, включително дископатия, невралгия и остеопороза. Тъй като продуктът е с изцяло натурален състав, приемът му не води до странични действия.

Още за лечебната сила на „Хербабоунс“, вижте ТУК