100% eco

Масло от вечерна иглика

Вечерната иглика е растение с дребни жълти цветове. Среща се в Европа, Северна Америка и части от Азия. Маслото, извлечено от билката е с високо съдържание на гама-линоленова киселина (GLA) и есенциална мастна киселина, които помагат при различни здравословни състояние, включително кожни проблеми, хормонални нарушения, висок холестерол и др.

Една от най-известите му ползи е свързана със здравето на кожата. Това се дължи на гама-линоленовата киселина, която помага за изглаждане на бръчките, поддържа еластичността на кожата и подобрява хидратацията. Организмът не може да си произвежда GLA сам, затова и е необходимо да си я набавяме сами. Високото съдържание на Омега – 6 мастни киселини, които се съдържат в билката пък са от изключителна полза при пациенти с псориазис и екзема.

Маслото от вечерна иглика е с доказано положителен ефект и при косопад. 7-месечно проучване доказва, че редовният прием на билката спомага за значително намаляване на косопада и увеличаване плътността на косъма.

Билката е с доказано противовъзпалителен ефект и поради тази причина може да бъде от изключителна полза при пациенти с ревматоиден артрит и други ставни заболявания. Проучванията сочат, че приемано редовно маслото от вечерна иглика спомага за облекчавана на симптомите.

Добавките с масло от вечерна иглика повлияват положително и върху нормализиране на хормоналния баланс, особено при жени в менопауза. Проучванията сочат, че една таблетка дневно е достатъчна за да намали горещите вълни, считани за един от най-неприятните симптоми на менопаузата. Съдържащите се в маслото от вечерна иглика витамини В6 и Е, както и есенциална мастна киселина помагат и за облекчаване симптомите на ПМС при жените – подуване на корема, раздразнителност, болки в гърдите и др.

Добавките могат да бъдат полезни и за здравето на сърцето. Те помагат за поддържане нивата на кръвното налягане и холестерола в норма.

Странични ефекти


Добавката масло от вечерна иглика, предлагана от Bulgar Herbs e напълно безопасна. Произведена е във Великобирания и отговаря на всички европейски изисквания за качество. Да не се превишава максималната дневна доза.