100% eco

Кои са най-добрите ноотропни добавки за засилване на паметта и мозъчната функция?

Ноотропите са естествени добавки или лекарства, които имат благоприятен ефект върху мозъчната функция. Основната им задача е повишаване на паметта, мотивацията, креативността, бдителността и общата познавателна функция. Ноотропите също така могат да намалят свързаните с възрастта спадове на мозъчната функция. Кои са трите най-добри ноотропни добавки и как да ги открием на българския пазар?

Рибни масла


Добавките с рибено масло са богат източник на два вида Омега-3 мастни киселини – докозахексаенова киселина (DHA) и ейкозапентаенова киселина (EPA). Основата роля на DHA е поддържане структурата и функцията на мозъка. Всъщност тя представлява около 25% от общите мазнини и 90% от Омега-3 мазнините, които се намират в мозъчните ни клетки. Другата Омега-3 мастна киселина, която се намира в рибеното масло – EPA има противовъзпалителни ефекти, които могат да предпазят мозъка от увреждане и стареене.

Препоръчителното количество Омега -3 мастни киселини може да се набави както чрез храната, така и чрез хранителни добавки. Bulgar Herbs e вносител на два от най-добрите продукта на българския пазар:


 Омега 3 - Концентрат от рибено масло, 60 капсули, 1000 mg:
Image title


100 % органично масло от черен дроб на треска 1000 мг, 60 капсули:
Image title
Гинко Билоба


Това е може би най-популярната билка за засилване на мозъчната функция. Приемани редовно, таблетките с гинко билоба увеличават притока на кръв към мозъка, подобряват мозъчните функции като фокус и памет и предпазват от свързания с възрастта спад в мозъчната функция. Преки наблюдения върху положителния ефект на добавките имаме за продуктите, предлагани от Bulgar Herbs:

Екстракт Гинко билоба - 60 капсули:
Image title
Гинко билоба 3000 мг и корейски женшен 1000 мг - 60 таблетки:

Image title

Лечебната сила на гинко билобата е побрана и в био добавката „Мемолон“, която съдържа 100% български билки, събрани от екологично чисти райони в страната ни.
Image titleКофеин


Кофеинът е естествен стимулант. Действието му се изразява в стимулиране на мозъка и централната нервна система, като ни кара да се чувстваме по-енергични и по-бодри. Проучванията доказват, че освен да зарежда с енергия, той има способността и да подобрява паметта, времето за реакция и общата функция на мозъка. 100% чист кофеин на таблетки, може да откриете в органичните добавки, предлагани от Bulgar Herbs:
Image title