100% eco

Кои са най-честите причини за затлъстяване?

Ако кажем, че затлъстяването е бичът на 21 век, няма са сгрешим. То може да е в основата на куп здравословни проблеми, включително диабет тип 2, сърдечни и чернодробни заболявания, хипертония, метаболитен синдром, безплодие и нередовен цикъл при жените, еректилна дисфункция при мъжете, сънна апнея, остеоартрит и дори рак.

Най-често се проявява като последствие от заседнал начин на живот, прекомерен прием на храна (преяждане), хапване на храни, богати на калории и мазнини, липса на сън, стрес, стареене, генетика. Някои медицински състояния също могат да доведат до неимоверно покачване на теглото – хипотиреоидизъм, поликистозни яйчници, Синдром на Прадер –Уили, Синдром на Кушинг, остеоатртит и други. И психологическите фактори влияят върху телесната маса. Така например, хората, страдащи от депресия са по-склонни да пълнеят. Приемът на медикаменти като антидепресанти, стероиди и противозачатъчни също могат да окажат влияние.
Bio Smil (БИО Слим)
повлиява наднорменото тегло!

Независимо дали сте изложени на риск от затлъстяване, можете да предприемете стъпки за предотвратяване на нездравословното наддаване на тегло и свързаните с това здравословни проблеми. Не е изненадващо, че стъпките са същите като стъпките за отслабване: ежедневни упражнения, здравословна диета и дългосрочен ангажимент да наблюдавате какво ядете и пиете.