100% eco

Коензим Q10 – преборете мигрената без лекарства!

Мигрената се характеризира с интензивна, пулсираща болка в главата, често придружена от гадене, повръщане и изключителна чувствителност към светлина и звук. Тези главоболия обикновено са епизодични, но когато започнат да се повтарят твърде често (в продължение на 15 или повече дни в месеца), това е знак, че трябва да си обърнете внимание, тъй като вероятността мигрената да се е превърнала в хронична е голяма.

Най-често мигрената се задейства от стрес, липса на сън (понякога и от прекалено много сън), гладуване, силни миризми или ярки светлини, прекаляване с болкоуспокояващи. За да се справите с тези главоболия, наред с предписаното лечение може да опитате и с промяна в начина на живот. Така например, за да се сведат мигренозните пристъпи до минимум е важно да бъдете хидратирани. Приемайте достатъчно количество вода, избягвайте приема на алкохол, кофеин и напитки, съдържащи аспартам. Спете поне 7 часа на денонощие и не пропускайте хранене.

Ефективна по отношение подпомагане лечението на мигрена е и добавката Коензим Q10. Приемът й подобрява митохондриалната функция и спомага за намаляване на възпалението, провокирано от мигрената. Таблетките намаляват болката и могат да бъдат приемани както самостоятелно, така и в съчетание с предписани медикаменти. Нещо повече - Коензим Q10 помага не само за лечението на мигрена, но и за нейното предотвратяване. Установено е, че повече от 50% от хората, страдащи от мигрена изпитват дефицит на това съединение.

Bulgar Herbs
е вносител на едни от най-ефективните таблетки Коензим Q10. Продуктът е произведен във Великобритания, където е преминал тестове, гарантиращи неговото качество и безопасност. Освен за облекчаване на мигрената, добавката помага и за подобряване здравето на сърцето, подпомага мозъчната дейност, намалява стреса и засилва защитните сили на организма. Доказано ефективна е и при пациенти със сърдечни операции, както и при такива, които се борят със страничните действия на лекарствата за понижаване на холестерола (статини).

Още за Коензим Q10, вижте ТУК