100% eco

Как витамин D влияе на имунната ни система?

Витамин D има ключова роля за правилното функциониране на имунната система. Той притежава както противовъзпалителни, така и имунорегулиращи свойства и е решаващ за активирането на защитните сили на организма. Витамин D има способността да подобрява функцията на имунните клетки, включително Т-клетките и макрофагите, които защитават тялото от патогени. Ниските му нива се свързват с повишен риск от респираторни заболявания, включително туберкулоза, астма и хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ), както и вирусни и бактериални респираторни инфекции. Нещо повече – дефицитът му намалява функцията на белите дробове, което може да повлияе на способността на организма да се бори с респираторни инфекции.

В последните месеци един от най-задаваните въпроси е свързан с ролята на витамин D в борбата с Covid-19. На този етап нито едно изследване не дава конкретен отговор за използването на каквито и да било добавки и витамини за защита срещу новия коронавирус. Правени са обаче многобройни проучвания, които доказват, че при хората, приемащи витамин D под формата на добавки, вероятността от развитие на респираторни инфекции е в пъти по-малка, в сравнение с останалите. Доказано е също така, че добавките с витамин D намаляват смъртността при възрастните, които са най-изложени на риск от развитие на респираторни заболявания като COVID-19. Конкретни данни има и по отношение подобряване на реакцията на антивирусни лечения при хора с определени инфекции, включително хепатит С и ХИВ.

За поддържане на оптимални нива на витамин D препоръчваме хранителната добавка Organic European Garden. Добавката е със 100% натурален състав, не съдържа ГМО и изкуствени вещества, може да се приема за дълъг период от време. Освен за засилване на имунитета, витамин D се грижи и за здравето на костите и зъбите, предотвратява косопада, бори се с умората и депресията.

Поръчайте вашият Витамин D3 10 000 IU от ТУК!