100% eco

Как кофеинът помага в отслабването?

Скоростта, с която организмът изгаря калории в покой се нарича метаболизъм в покой. Колкото по-висока е метаболитната скорост, толкова повече можем да похапваме без да трупаме килограми. Доказано е, че кофеинът увеличава метаболизмът в покой с до 11 %, като по-големите дози имат по-голям ефект.

Кофеинът също така насърчава изгарянето на мазнини. Той стимулира нервната система, която изпраща директни сигнали към мастните клетки и ги кара да разграждат мазнините. Това от своя страна повишава нивата на хормона епинефрин (известен още като адреналин), който пътува през кръвта до мастните тъкани, сигнализирайки им да разграждат мазнините и да ги освобождават в кръвта.

Загуба на тегло в дългосрочен план: 


В краткосрочен план кофеинът засилва метаболизма и помага за изгарянето на мазнини. В дългосрочен план обаче организмът свиква с кофеина и той „губи“ част от тези си ефекти. Но дори и тогава той успява да притъпи апетита – „убива“ вълчия глад и намалява желанието за сладко.Така че не бива да го елиминираме така лесно. А относно привикването – за да го избегнете просто си създайте цикъл на прием и на почивка.

Ценен източник на кофеин, който помага на тялото да се бори с излишните килограми са Кофеиновите таблетки от Bulgar Herbs. Капсулите са с добра поносимост и без странични ефекти. Могат да бъдат използвани както самостоятелно, така и в комбинация с различни хранителни и тренировъчни режими. За да не привиква организма може през определен период от време да бъдат заменяни с други хранителни добавки за отслабване – Гарциния Камбоджа, Маки Бери,Малинови кетони, Моринга, Куркума и черен пипер.