100% eco

Как Гарциния Камбоджа помага в отслабването?

Гарциния Камбоджа е малък екзотичен плод с жълт или зеленикав цвят, който прилича на тиква. Плодът се отглежда в Индия, Индонезия, Шри Ланка, Малайзия и части от Африка.Той е толкова кисел, че рядко се консумира в суров вид (обикновено се маринова и използва като подправка в кулинарията). Сред местното население Гарциния Камбоджа е известна с благоприятното си действие, което има при лечението на диабет, язви и стомашни неразположения. Онова обаче, което направи плода обект на световен интерес е ефектът му по отношение загубата на тегло. Това е и причината под формата на добавка Гарциния Камбоджа да стане едно от на-популярните естествени средства за отслабване.

Как се правят добавките и на какво се дължи тяхната ефикасност?


Добавките съдържат екстракт от корите на плодовете, които са богат източник на хидроксицитратна киселина (HCA). Именно на тази киселина се дължат ползите за отслабването, с които свързваме Гарциния Камбоджа. Два са основните начина, по които добавката действа на организма:

Намалява апетита
– Проучванията са единодушни – Гарциния Камбожда е в състояние да намали апетита по напълно естествен начин. Това става благодарение на активните съставки на добавката, които съумяват да увеличат нивата на „хормона на щастието“ серотонин, който е от съществено значение върху контрола на апетита.

Изгаря коремните мазнини
- Добавката въздейства на мазнините в кръвта и производството на нови мастни киселини. Това се дължи на факта, че Гарциния Камбожда инхибира ензим, наречен цитратна лиаза, който играе важна роля в производството на мазнини. Чрез инхибирането на този ензим, Гарциния Камбоджа забавя или блокира производството на мазнини в тялото. Това води до намаляване на мазнините в кръвта и съответно свежда до минимум риска от наддаване на тегло .

Гарциния Камбоджа на българския пазар:


Напълно безвредна и с доказано качество, Гарциния Камбоджа заема почетно място в продуктовата гама, предлагана на българския пазар от Bulgar Herbs. Добавката е 100% натурална и отговаря на европейските стандартите за качество и безопасност. А що се отнася до ефективността на продукта – за него съдим по многобройните положителни оценки, дадени от нашите клиенти.

Повече за Гарциния Камбоджа, вижте ТУК