100% eco

Хипертоник – или как да свалим високото кръвно без лекарства

Поради липсата на симптоми, високото кръвно налягане може да нанесе щети, преди дори да сме наясно, че го имаме. Затова е важно е да следим кръвното си, тъй като когато е във високи граници увеличава риска от различни здравословни проблеми, сред които сърдечен удар, сърдечна недостатъчност, диабет, нарушения в зрението, бъбречни заболявания, метаболитен синдром и други.

Днес ще се спрем на билките като алтернативен вариант за лечение на високо кръвно налягане. Природата ни е дарила с множество лечебни растения, благодарение на чиито съставки може да регулираме кръвното без лекарства. Доказали положителния си ефект при високо кръвно са бабини зъби, хибискус, глог, чубрица, канела,джинджифил, чесън, царевична коса и др. Билковата добавка „Хипертоник“ представлява съчетание от всички тези растения. В състава на таблетките влизат билки с доказан произход, добити от екологично чисти райони на Родопите, Рила, Пирин и Балканите.

Как действа „Хипертоник“?

„Хипертоник“
се грижи за здравето на сърцето и подпомага нормалното функциониране на кръвоносната система. С доказано положителен ефект е при хипертония, исхемия, сърдечна невроза, сърцебиене. Добавките не съдържат изкуствени съставки, оцветители и консерванти, понасят се добре и нямат странични действия. Въпреки това, ако се налага да бъдат приемани паралелно с лекарствени продукти, препоръчваме да бъде направена консултация със специалист, тъй като някои съставки на медикаментите могат да намалят действието на билките.

Как работят билките в „Хипертоник“?


Всяко от растенията, които се съдържат в добавката само по себе си помага за регулиране на кръвното налягане. Така например, съставките в джинджифила, хибискусът и бабините зъби подобряват кръвообращението и отпускат мускулите около кръвоносните съдове. Глогът от своя страна предотвратява втвърдяването на артериите и понижава холестерола, веществата, съдържащи се в чесъна, помагат за отпускане и разширяване на кръвоносните съдове, което позволява на кръвта да се придвижва свободно и т.н. За да гарантира максимална ефективност при лечението на високо кръвно, „Хипертоник“ комбинира билките в съотношение, при което активните съставки на растенията допълват действията си без да си пречат.