100% eco

Екстракт от зеленоуста мида – при белодробни възпаления и астма

Богати на витамин С, цинк, и Омега- 3 мастни киселини, зеленоустите миди, които обитават бреговете на Нова Зеландия, векове наред са били използвани от местните само и единствено като питателна храна. През последните 40 години обаче тези миди стават обект на световни изследвания, които разкриват многобройните им ползи за здравето. Нещо повече – те придобиват „статут” на суперхрана.

Една от най-известните ползи на зеленоустите миди са в борбата със ставните болки. Редица проучвания категорично доказват, че активните вещества в мидите помагат по естествен начин за облекчаване на болката и намаляване на възпалението, особено при хора с остеоартрит.

Приеман под формата на добавка, екстрактът от зеленоуста мида е изключително ефективен и при лечението на респираторни проблеми и белоробни проблеми, включително астма. Редица медицински изследвания доказват, че когато се приемат от хора с астма, симптомите като затруднено дишане, задух, хрипове и кашлица, намаляват значително.

На какво се дължи ефикасността на зеленоустата мида?


Зеленоустата мида е със силно противовъзпалително действие върху тъканите на белия дроб, а наличието на Омега-3 мастните киселини намалява производството на антителата, които причиняват алергични реакции и симптоми на астма. Освен това добавката е изобилен източник на витамин С, чийто ползи се простират от засилване на имунитета и защита от грип до облекчаване на астма. Проучванията сочат още, че витамин С подобрява функцията и подвижността на белите кръвни клетки и допринася за намаляване на респираторните инфекции.

Ролята на другото активно вещество в състава на добавката – цинкът също не бива да бъде подценявана, тъй като пациентите, страдащи от астма и други белодробни възпаления са склонни да имат по-ниски нива на цинк.

Безопасност и дозировка: 


Екстрактът от зеленоуста мида, който се предлага на българския пазар от Bulgar Herbs представлява 100% натурален продукт, без вредни химикали и ГМО. Произведени под строг контрол на качеството във Великобритания, добавките са напълно безвредни и нямат странични ефекти. Приема се по една таблетка на ден.