100% eco

Билкови мехлеми за облекчаване на ставните болки

Днес ще ви представим две конкретни рецепти за домашни мехлеми, които имат способността да облекчават ставните и мускулни болки. В първия народен илач водеща съставка е билката жълтурче. За приготвянето на мазилото са необходими 50 гр. пресни листа от растението и 500 мл. студено пресован зехтин (може и слънчогледово олио). В голям стъклен буркан се слага наситнената билка и се залива със зехтина. Съдът се затваря и се съхранява на хладно място в продължение на 14 дни. След това се правят масажи на засегнатите зони.

За приготвянето на втория домашен илач са необходими по 2 с.л. бял равнец, жълт кантарион, коприва и разтопен бял вазелин. Съставките се смесват добре. С така приготвения илач се масажират болезнените участъци вечер преди лягане.

Рецептите могат да бъдат комбинирани и с натуралните добавки „Хербабоунс”, които имат изключително благоприятен ефект върху ставите и  костите. Таблетките се прилагат с успех при лечението на артрит, артроза, дископатия, остеопороза, невралгия, неврит и др.