100% eco

Бъбречни инфекции – как да си помогнем в домашни условия?

Бъбречните инфекции се причисляват към сериозните медицински състояния, които изискват лечение. Ако не бъдат лекувани, тези инфекции могат да засегнат единия или двата бъбрека. Най-общо казано симптомите включват треска, болка в корема, слабините и кръста, гадене, често уриниране, кръв в урината. С цел да се излекува по-бързо инфекцията и да й се попречи да засегне бъбреците, обикновено лекарите предписват антибиотици. Наред с предписаните медикаменти, може да разчитате и на някои домашни средства, включващи:

Пийте големи количества вода
– Старайте се да пиете поне по 8 чаши вода дневно. Приемът на вода помага на тялото за по-бързото отделяне на бактериите и елиминирането на инфекцията. Също така помага за изчистване на цялата пикочна система.

Приемайте червена боровинка
– Под формата на прясно изцеден сок или хранителна добавка, червената боровинка се бори по естествен начин с пикочните и бъбречни инфекции. Обогатена с витамин С, хранителната добавка, предлагана от Bulgar Herbs е изключително ефективна при подобни инфекции. Продуктът е с изцяло натурален състав и няма никакви странични ефекти. Комбинира се успешно с антибиотично лечение.

Избягвайте кафето и алкохола
–Приемът на алкохол и кофеин натоварват бъбреците, тъй като основната им роля е да филтрират вредни вещества и токсините. Затова е добре да бъдат избягвани, докато организмът се бори с инфекцията.

Опитайте със сок от магданоз
– Сокът е от магданоз е друг народен илач, който се бори с пикочните инфекции. Приемът му увеличава честотата на уриниране, като по този начин помага за по-бързото изхвърляне на бактериите.

Яжте ябълки
– Ябълките помагат за поддържане на киселинност в урината и потискат растежа на бактериите. Освен това притежават силни противовъзпалителни свойства.

Правете топли компреси
–Топлинната терапия е полезна при бъбречни инфекции. В домашни условия може да си направите топъл компрес, който да държите 10-15 минути.

Избягвайте содата и оцета
– Ябълковият оцет има силно антибактериално действие, поради което мнозина смятат, че помага при бъбречни инфекции. Доказателства за ефективността му обаче няма, така, че не го приемайте. Доказателства за ефективност от лечението със сода за хляб също липсват.